222184
Książka
W koszyku
Ojciec Kazimierz Kmak - przeor klasztoru Cystersów w Szczyrzycu w Beskidzie Wyspowym zaskakuje nas bogactwem potraw codziennych i świątecznych. Sprawdzone, zdrowe, niezawodne przepisy Czym wyróżnia się kuchnia klasztorna? Po pierwsze wielką uwagę poświęca się składnikom: potrawy robione są z najwyższej jakości produktów. Jest to jedzenie proste i pożywne. - zupy - sosy - mięsa - surówki - ryby - desery - przetwory Ojciec Kazimierz dzieli się swoim doświadczeniem i podpowiada np. co dodać do kiszonej kapusty, co zrobić, żeby ciasto naleśnikowe było chrupiące, jak dawkować nalewkę czosnkową Uzupełnieniem przepisów są opisy najważniejszych świąt, liczne ciekawostki i przysłowia. Kuchnia klasztorna to uczta dla duszy i ciała. Zaprośmy ją do naszych domów.
Status dostępności:
Wszystkie egzemplarze są obecnie wypożyczone: sygn. 641.55/.56(083.12) (1 egz.)
Strefa uwag:
Uwaga ogólna
Na okładce : Receptury na jadło proste, a smakowite i pożywne.
Recenzje:
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej